Khamis, 9 April 2009

CENDERAHATI / BUNGA TELUR GANTUNG ~ MERAH PUTIH

Kebetulan masa nak siapkan sample untuk kawan SIL aku, ada sorang kawan nun jauh diperantauan dok beremail2an tanya pasal bunga telur... ada gak la aku sebut tentang bunga telur gantung ni... aku pun try siapkan sample untuk dia tengok jugak... kira 2 in 1 la... kurang-kurang dia tengok leh la dia pk nak pattern mana.. hehehe...

Semalam aku bersama peneman setia aku... sapa lagi kalu bukan Mr. AFR... bertungkus lumus gak la siapkan sample ni sampai pukul 2.30 pagi. Sian laki aku tu... didera oleh aku.. hehehe... aku stat buat benda ni semalam pukul 9.00 mlm... lama kan.. nak siapkan dua ni je pun... ya la.. nak bentuk dawai.. nak celup dip.. tunggu bagi dip tu kering... nak celup strengh thinner... tunggu bagi dia kering... aku gunakan dip jenis Q-Dip.. jenis ni lambat kering sket dibandingkan cap Bunga.. aku dah pernah try dua-dua cap ni... n aku lebih prefer cap Q-Dip... Banyak kelebihan Q-Dip dibandingkan cap Bunga... (erkkk tetiba plak jd tukang promo)

Suka aku tekankan di sini, setengah orang sapu je strengh thinner tu di bahagian atas kelopak bunga @ daun.. tapi aku celup keseluruhannya... tujuan aku wat mcm tu supaya bunga tu lebih keras n tak mudah koyak... bunga tu pun akan nampak lebih cantik... lgpun memang tujuan tu la letak strengh thinner tu pun kan... tak kisah la w/pun strengh thinner tu mahal sket pun... janji kualiti benda tu ok... bagi aku tak perlu la berkira sangat... kepuasan pelanggan tu tak ternilai dengan wang ringgit.. tak gitew...




2 comments:

paij188 berkata...

comel la yang ni!! suke! suke!

Amirza berkata...

tq...