Khamis, 22 April 2010

RUMAH LAMA...

Aku rasa aku dah utang lamaaaa gambar umah aku ni dengan kengkawanku. Maaf ya kengkawanku.. selalu terlupa nak snap pict da... So, pas ni abis ya utang aku dgn hangpa... Umah aku ni simple je...
Angan-anganku nak letak satu tv LED yg besaq disitu.. ari tu masa mula2 nak pindah aku dah tempah kabinet tv.. design semua dah lukis.. dah siap ukur... tapi kontraktor tu tolak dgn alasan tv aku yg skang ni besaq dan berat mcm gajah.. so, dia kata hold smp aku beli tv baru dulu.. hampessss.... berat sangat ke tv aku tu.. ala... baru 70kg tak salah aku... hehehe... Last2 guna je yg lama.. n beli rak IKEA je gantung..

Tema tetap sama.. kekonon itam putis.. hehehe... aku cari gak frame Allah Muhammad tu sampai dapat yg kaler itam putih... Stand Lamp yang melengkung tu kesukaan laki aku.. tp aku tak suka sangat pasang lampu tu.. rasa mcm panas..

Asalnya benda alah Love tu Alas kaki.. tp memandangkan kegebuannya aku amat sayang nak letak depan pintu @ tempat yg dipijak2.. so, aku letak tempat yang tak diganggu gugat.. tp ada jugak la makhluk kecik suka stunt atas tu kekadang...

Ini barang kegemaran aku kat dalam umah ni... Suis itam silver tu aku tgk dalam 'Deco Bersama Eric'.. sanggup search tenet cari dealer suis tu.. sbb yg aku dok jumpa kat kedai lampu mahai ya amat reganya.. 1 pc je RM30-40... koling p koling mai.. ada satu kedai je kat Utara ni.. kat area Penang.. terjah dengan laki aku merempit 2 orang p cari... dok imagin kedai lampu yg best la.. sekali... kedai cina tokpek buruk je... reganya bagi aku... berbaloi2... below RM10 satu pc... murah kan....
Projector Clock itu yang aku suka sampai skang... dan.. jika orang datang umah selalu bertanya cemana jam tu ada kat dinding.. hehehe... Dia datang dari benda alah yang bulat kat siling tu... on off mcm lampu... suis kat dinding je... tapi utk jam tu bergerak dia guna bateri AAA je... boleh pancar kat mana kita suka.. even kat lantai...

Lampu ini satu ketika menjadi fav item aku... masa baru beli kat kedai la... tapi skang sudah lapuk daaaa....

Itu je dari aku untuk ruang tamu umah aku yg simple je... Aku rasa konsep ni susah gak la nak jaga sbb banyak rona itam memandangkan terlalu banyak habuk. Mebi sbb berdekatan taman fasa 2 dan 3 yg dalam pembinaan juga ada kuari batu disitu. Curtain putih itu juga bermasalah.. tangan2 kecil selalu dilarang parking di situ.. hehehe... tetambah border atas n tepi yg itam tu.. kain baldu.. lg la lekat habuk...

Ok.. kengkawanku pas ni jangan tuntut dah tau.. gambar bilik aku tak leh la letak kat sini.. aurat rumahtangga.. hahaha aci kot alasan tu... padahal bilik aku tak cantik ponnn...

4 comments:

Laxmi berkata...

wahh santek mie combination blek n white.. i laikk.. tapi tu la cam hang kata susah nak menten kesucian ia..hihihi
i laik ur projector lamp.. kelass giteww!

naja berkata...

betul tu aku kagum smp ternganga mulut... baguihhhh. nanti nak buat deko2 aku upah hang miza noooo untuk bg khidmat nasihat..:)

AMIRZA-KRAF berkata...

Lax - hehehe... sib bek laki aku rajinnnn nolong kemas umah... TQVM.

Naja - tutup mulut kang lalat putrajaya masuk dlm mulut hang... ok je.. aku bg rega kengkawan.. hahaha... aci dak?

~misz syafa~ berkata...

salam boleh tahu detail ttg kedai kat penang tu...igt nak usha suis tu..thanks