Selasa, 20 April 2010

PERTAMA KALI HIAS DEWAN




Minggu lepas Pejabat aku ada buat majlis meraikan pegawai dan anggota serta kakitangan yang bersara dan bertukar. Semua persiapan telah dibahagikan mengikut bahagian. Tetiba dihari Khamis ada seseorang minta tolong aku untuk bantu hiaskan pentas. Memandangkan kakak yang minta tolong tu pun selalu juga bantu aku dalam tugas harian aku tak sampai hati menolak. Bincang p bincang mai.. setuju tema purple n pink.



Di hari Jumaat yang mulia.. p la terjah dewan.. sekali.. ayarkkkk board atas stage tu kaler maroon. Sib bek barang belum beli. Terjah kamdar cari warna yang sesuai... Sampai Kamdar pukul 10 tengok Kamdar pun blum buka.. satu hal lak tunggu sampai pintu Kamdar tu dibuka.. kira 1st kastemer la... Kira main pk time tu juga.. beli agak2... Imagin je sikit2 apa yang nak dibuat... So, mula la tugas kami t/hari tu apa yg nak dibuat.. memula aku nak buat mcm pattern skang ni.. pattern kain silang2.. tp tak cukup kain n kekurangan peralatan... so, kami reka sendiri la... terjah plak beli lampu lip lap n bunga.. dah siap.. mcm kekurangan... beli lg tambah lampu lip lap... nak beli bunga tambah dah kureng bajet.. so, on je la apa yg ada...



So, inilah hasilnya... kain tu pun tidak dijahit.. main potong n lekat je dengan staple.. dengan bajet tidak sampai RM300... termasuk kain, bunga dan lampu lip lap... ok la kot dengan persiapan sehari je... Majlis berlangsung Jumaat malam.. kira aku siap hias... orang pun datang.. Lagi 2 orang yang buat keja dgn aku tu balik bersiap sbb dorang kena menghidang plak malam tu.. aku balik dalam keadaan bucuk masam sementara tetamu yg datang bau wongi2 je... Sorang kakak tu kesian kat aku.. siap tapau lauk utk kami 2 branak memandangkan laki aku ke Langkawi smp ari Ahad.. hehehe...

Terima kasih kepada semua yang baik2... Yang penting bos puas hati even keja last minute.. lenkali jangan buat lg tau.. penat wehhhh...

Nota :- Aku rasa MENTOR (Tunjuk Ajarku Sifu) kalu nak buat skirting meja tu.. atleast guna la staple gun ke.. ni lekat guna double sided tape je.. sian aku tengok... masuk tv wehhh berapa ramai makhluk kat Malaysia ni tgk... puas la mamat rock tu dok urut2 dgn tangan dia sesambil dok komen orang nyanyi... shame... shame...

2 comments:

naja berkata...

tajam mata hang... hehehehe. aku tak tgk pun benda tu..sedaq pun dak!

AMIRZA-KRAF berkata...

hahaha naja.. dah aku pasan skirting dia pakai kain satin.. zaman la mana ada org pakai kain tu dah... mamat tu sambil dok komen dok urut skirting tu bg lekat balik.. hahaha..