Selasa, 27 Oktober 2009

HAI ANAK....

Aku rasa minggu ini (24 & 25/10/2009) adalah hari yang menggembirakan anak aku. Mana taknya... Abah dia cuti setelah sebulan bekerja tanpa cuti... Kebetulan 25.10.2009 besday Abahnya... kami ambil kesempatan ni untuk bawa anak aku jalan2. Hari Sabtu petang kami ke Sunway Carnival dan bawa anak aku ke tempat permainan yg besar... seronok la dia bermain2 di dalam tempat permainan tu. Kemudian kami ke Jusco Bandar Perda kerana pada hari Jumaat aku telah membeli susu Dutch Lady 456 utk Danial dan dengan pembelian tersebut Danial layak bermain permainan yang disediakan di situ. Sebab aku beli 4 pek susu... dia layak main 4 kali permainan yg sama... Sian dia.. aku dera dia main smp cukup 4 kali sbb aku nak gift yg DL bg tu... benda tu ada 4 jenis.. hehehe... Paling dia cekap main permainan Handy Manny la..teka tools tu dari bayang dia... dan juga Puzzle Mickey Mouse...

Kebetulan time dia tgh main last game tu dorang buat acara sediakan sarapan pg sendiri... Just for fun tak ada adiah apa2... tu utk sapa yg dah daftar awal tp sbb ada 3 lg kosong sesapa je leh join... aku offer kat dia.. tak sangka lak laju je dia naik pentas... hehehe... First time anak aku join aktiviti mcm ni... aku ingat dia takut @ malu... huhhhhh memang la anak aku ni... Dia yg paling kecil antara semua peserta... Aku gelak giler bila DJ tu tanya nama dia... dengan suara dia yg kuat dia cakap DANIAL... tak lama pastu DJ tu tanya... suka jem ke peanut butter... dengan suara dia yg kuat dia cakap.. PEANUT BUTTER... adoiiiii... DJ tu tanya lg 3 org yg semeja dgn dia tu.. dorang jawab dgn penuh berhemah.. peanut butter...
Tersengih2 kat situ.. siap lambai2 aku n suami lg...

Amik peanut butter jangan tak amik... Dia la yg paling banyak sekali sapu PB... memontang PB tu fav dia... Kalu kat umah dia ratah direk je dr botol PB...


Khusyuknya dia... smp dah ilang topi... topi tu besar selalu tutup mata... last2 dia letak tepi...

Orang lain deco mcm2 pas letak PB tp dia tak nak... nak PB kosong je... last2 tgk org sebelah letak kot... dia letak gak coco crunch yg kalerful punya...


Dah siap... orang lain semua bila ditanya nak tapau bawa balik.. dia sorang je nak makan kat situ.. daannn... dia org last turun...

Dengan kawannya... anak jiran sebelah umah aku... kebetulan jumpa kat situ.. Keciknya anak aku kan... padahal anak aku 4 tahun... kawan dia tu 3 tahun...
(ni ari Ahad... kali kedua ke Jusco)
Gumbira la itu budak... Sabtu n Ahad dapat ke Jusco... Ahad dapat main2 kat tempat permainan kat Jusco...

4 comments:

TiNiE berkata...

wah...dah besaq dah danial..
dah pandai fokus main permainan atas stage lagi..bijak bijak

AMIRZA-KRAF berkata...

umur je dah besaq... tp kemetot mcm ibu dia.. hehehe... InsyaAllah.. mudah2an anak2 kita bijak dan soleh juga solehah...

naja berkata...

miza.. danial pun ada talent dlm game2 mcm hang jugak ;) anak ibu sungguhhhhhhhhhhhh

AMIRZA-KRAF berkata...

Naja - muehehehe... :)