Selasa, 29 Disember 2009

UUUWWWEEEKKKKSSSS....!!!!!


HUHUHU... Korang tengok gambar tu... apa yang korang agak...???? Gambar ni aku bukan amik dari pak cik Gogol ya... ni aku snap sendiri... Kejadian berlaku semalam...
Al-kisah petang semalam balik dari kerja.. pas amik anak aku dari umah MIL, aku tepon restoran W** S**** order menu yang kami suka... Tomyam Campur, kailan ikan masin, udang goreng kunyit, kerabu sotong dan air. Balik umah tu.. pas antar anak aku p ngaji.. aku goreng telur dadar sesambil buat kerja umah sket... pukul 9 pas anak aku balik dari ngaji Iqra' aku pun idang2 la nak hadap nasi... Lapar dah perut aku ni.... kami 3 beranak pun Bismillah hadap nasi.. aku first sekali cedok Kailan Ikan Masin... suap la semulut... sekali terpandang mcm objek pelik di bawah sayur2an... aku kuis2 dgn jari.. waaaaaaaaaa sekali huuuuuuuuuuuu CACING... terus aku lari ke bilik air termuntah2... huhuhu.... laki n anak aku ternganga2 kehairanan.. bila aku sebut CACING.. laki aku dok periksa2.. dia kata janggut sotong.. aku kata CACING.. dia dok check lagi.. mmg sah CACING.. aku pegang HP nak call kedai tu tp laki aku tegah... dia kata biarkan... lain kali jangan beli dah di kedai tu... sudahnya dorang berdua je yg makan nasi semalam.. aku... terus sakit kepala.. hasil muntah 2-3 kali... tido dengan perut yg memulas kerana kelaparan... huhuhu...
Laki aku ketawakan aku.. sah la aku bukan calon yang sesuai untuk FEAR FACTOR...
Apa pendapat korang... kalu korang di tempat aku... ???
*** Cacing dalam gambar tu l/k size sebenar ya.. ***

11 comments:

Laxmi berkata...

memang topik hangat la mie.. hehe.
sian hang weih, dah sayur tu yg ada cacing.. awat tak hadap lauk lain?? ilang selera ek.. sian betoi2 sian.. tu org cakap better masak sendiri.. tu dapur dah perghh takkan takat goreng telur jer... muahahhaha.. kompom aku nak kena terajang dr hang.. lariikkkkkk

Laxmi berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
azean berkata...

adoiii .. ngeri & geli siottt ... ala2 organic food pulak ... huwaaa kembang tekak ...

AMIRZA-KRAF berkata...

Lax - hahaha ko tak tau ke Lax skang weekend aku dah masak hehehe... ari kerja tak sempat la.. smp umah dah malam...

Yan - seingat aku dulu kecik2 aku wat mancing je cacing tu.. tak pernah lg la aku telan mcm fear factor tu...

erkkkk ulasan dipadam tu sapa yg padam ekkk...????

TiNiE berkata...

aku syak laxmi *tetiba*

haaa baru nk 'bagi' mcm laxmi kata...hehehehe tp aku pun sama awal2 jer smgt masak..tp bukan takmo masak, tuntutan nak layan fatihah lagi perlu dari aku dok masak kat dapow..kalau kata aku tgh dok menggoreng depan dapow, dia sini dok ghonot celah poen aku, apa kes weih???

AMIRZA-KRAF berkata...

Tinie.. wahahaha... ya la kan... kadang2 nak makan sikit je.. beli jauh lebih murah dr harga beli barang basah kat pasar.. hehehe perasaan aku je kot... adoiiii lucasss la kak tin... hehehe hahaha

naja berkata...

wakakakakaakaka! ronot2 lak jadinyeee..

tapi pun miza mmg mengerikan.. ni mungkin la sebab dapoq hang dah lawa tu pasal tetiba cacing tu jengoi.. nak soh masak sendiri. sblum dapur hang siap, takde pun kan cacing2 nih... heheehe!

moral of the story, tolong masak pergh2 di dapur yg lawa, jika tidak cacing akan menjengah di dalam juadah anda!

AMIRZA-KRAF berkata...

Naja - hehehe.. tinie suka kot ronot2...

ya la kot no... tp skang ni aku dah rajin masak... di hari cuti je.. muehehehe.. ari kerja tak sempat la.. byk aktiviti.. tetambah skang anak dah skul..mlm plak nak ngaji iqra'...

Laxmi berkata...

mie aku ler yg delete sbb dah post 2x ulasan sama.. wat per kan.. tu la padam sendiri.. hihihihi

umieliza berkata...

wuih... geli geleman..
mmg tak sempat nak masak kalau anak dah start skullah.. mlm plak kelas iqra.. dah mcm drebar teksi kesana sini..hehhee

p/s : dapow cantik sayang nak guna wooo...:)

alladiin berkata...

hmmm..tak de hal tu... perkara kecik je... byk protin beb..