Isnin, 2 November 2009

RUMAH LAGI...

Sambungan dari entri sebelum ni... Kali ni aku upload gegambo ruang makan plak... Adoiiii dah publish ruang dapur dok tuntut ruang lain plak... layan je la ibu2 ngandung ni kan... Biasa je ruang makan aku ni...
Cermin tu agak berat juga... time nak gantung tu 3 orang kena angkat termasuk laki aku.. aku.. tukang tengok je la... hehehe susah payah gak la org kedai tu nak pasang.. dia kata first time pasang cermin berat cenggitu...


Aku sker kipas tu... Alpha E-light siap dgn Emergency light sesiap... so, aku tak yah pasang lagi Emergency Light berasingan...

Abaikan string curtain yang terangkat dr lantai tu... String curtain tu ukuran standard dia 10' x 10'. Siling umah aku tu agak tinggi gak.. hampir 11'.. so, tak leh adjust dah utk bg dia sampai ke bawah....


Ruang makan dan ruang tamu dipisahkan oleh partition ni la... Partition ni aku design sendiri... aku lukis by hand bg kat kontraktor tu... tu pun memula dia buat silap.. ruang yg mcm huruf C kat belah kiri tu dia buat kecik benorr... mcm tingkap umah je.. aku soh dia potong n adjust balik.. kena la benda tu diusung balik ke kilang...

Idea asal kat cermin tu nak lekatkan sticker tp belum jumpa sticker yang bersesuaian lagi.. tengah cari2 lagi...
Abaikan pasu aku tu ya... Ekceli bunga tu aku beli kat SSF jenis bunga yang leh direndam dalam air... tapi bunga tu tak sesuai dgn pasu tu.. so, aku mixkan dgn pasu itam kecil n masuk dlm pasu besar tu... hehehe ditabur dgn batu itam n putis... belum berkesempatan masa n wang utk cari pasu baru lagi.. muehehehe... tunggu ada duit lebih la kot...



Ntahla bunga ni sesuai dak dgn konsep modern.. tapi aku suka bunga ni.. simple je... aku tak suka yg serabut2 sangat...

Abaikan la ya kalu ada aksesori yang dah ketinggalan zaman... sbb aku dgn suami start membeli barang dari ujung tahun 2007... beli n simpan kat umah kalu item kecil or beli n simpan kat kedai kalu item besar... kami buat perbandingan harga.. n dapat yg murah terus tangkap.. hehehe...

Nota :- Abaikan tarikh pada gambar tu... snap smlm pg ni baru aku perasan aku tak setting date tu... ntah naper jd cenggitu

13 comments:

naja berkata...

miza... ekkekeekk... keprihatinanmu sangat dihargai smp ke mati.

naja berkata...

oh lupa mau puji..... cantik la miza. aku skerrrr.. aku skerrr! deko deko dekooooooo!

TiNiE berkata...

aiyoo mieza, teleyo ok tgk umah hang..nangissss santek!!!

Laxmi berkata...

fuh miee... sungguh eksklusip beb.. lawa sgt dining ko tuh ala2 rumah showhouse tul.. meh la decor umah aku weih.. aku tak mampu byr duit ID.. :P

AMIRZA-KRAF berkata...

Naja - tak pa la Naja.. sib bek hang peknen... lupa puji pun tak per... aku tak marah. Lap U !

Tinie - Biasa2 je Tinie.. jangan tertipu dgn gambaq.. Jangan nangis... :)

Laxmi - boleh je nak tlg decor umah hang... upah kira 100% harga barang.. wahahaha...

Nota :- tapi tak leh lawan Bro DJ Walaweiiii lagi...

yongshaniza berkata...

mie...lawonyaaaaaaaaaaaaa..serius...ni ikhlas aku puji hang..dan2 aku rasa cam nak buat gak..betoii...gaya elegan..mewah..puhhh...lawo..serius lawo & kemas...5 bintang aku bagi kat hang

AMIRZA-KRAF berkata...

ishhhh yong tak dak lawa tara mana pun...biasa2 je... aku dah malu ni... :)

alladiin berkata...

wow..cun beb. Setiap inci sudut diambil kira... cayalah..

Tanpa Nama berkata...

amirza rumah u kat mana, kat kepala batas ka?

AMIRZA-KRAF berkata...

alladiin - TQVM... biasa2 je bro!. Nanti kalu ada xpdc memancing area utara bawak la singgah umah kecil kami.

Tanpa Nama - Umah saya area Kedah.

amykimi berkata...

santek bangat sih....aku jeles arrr...

amykimi berkata...

santek bangat sih....aku jeles arrr...

amykimi berkata...

santek bangat sih....aku jeles arrr...